Šeštadienį Alytuje tikrintos prekybos ir paslaugų vietos

Šeštadienį Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo, Viešos tvarkos skyrių specialistai tikrino prekybos ir paslaugų, teikiamų viešose vietose tvarką. 

„Džiugu, kad tik vienas prekybininkas buvo pamiršęs naujiems metams įsigyti leidimą prekybai, todėl buvo įspėtas, kad kuo skubiau įsigytų leidimą teikti paslaugą“, – teigė Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė. 

Sausio mėnesio pabaigoje Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtintino naują tvarkos aprašą dėl Alytaus miesto viešų vietų, kuriose prekiaujama ir teikiamos paslaugos. Jame nustatytas konkretus vietų sąrašas, kuriose nurodyta, kuo galima prekiauti ar kokias paslaugas teikti. Šiuo metu yra rengiama nauja schema, su kuria prekeiviai ir paslaugų tiekėjai artimiausiu metu galės susipažinti savivaldybės interneto svetainėje ir pasirinkti jiems tinkamą vietą prekiauti ar teikti paslaugas.

Naujas prekybos ir paslaugų teikimo sąrašas parengtas atsižvelgiant į Saugaus eismo komisijos rekomendacijas, smulkaus verslo atstovų pageidavimus, strategiškai paklausiausių miesto vietų užimtumo tendencijas ir siekiant, kad būtų suteikiamos kuo kokybiškesnės ir lygiateisiškumo principus atitinkančios paslaugos.

Kviečiame susipažinti su nauju patvirtintu Alytaus miesto viešųjų vietų, kuriose prekiaujama ir teikiamos paslaugos, sąrašu ir primename, kad dėl leidimų prekiauti ir teikti paslaugas miesto viešosiose vietose išdavimo galite kreiptis tik atsižvelgdami į sąraše patvirtintas vietas. 

Taip pat norime atkreipti dėmesį, kad prašymus dėl leidimo prekiauti ar teikti paslaugas galima teikti visus metus, ir norime paraginti tai atlikti planuotai, kadangi prekybos vietų skaičius yra ribotas, o paklausa didelė, todėl prašymus patenkinti „paskutinę minutę“ yra ganėtinai sudėtinga.

Turto valdymo ir verslo skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą