VMI: leidžiami atskaitymai – karantino metu už darbuotojų maitinimą darbo vietose

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad karantino dėl COVID-19 metu darbuotojų maitinimui darbo vietose įmonės patirtos išlaidos gali būti priskirtos įmonės leidžiamiems atskaitymams. 

„Įmonės, siekdamos užtikrinti efektyvų darbo organizavimą, veiklos tęstinumą ir sklandumą, karantino dėl COVID-19 metu gali pasirūpinti darbuotojų, negalinčių vykdyti darbo funkcijų iš namų, maitinimu darbo vietoje ir nupirkti jiems iš maitinimo paslaugas teikiančių įmonių maistą, kurį pristatytų tiesiai į darbo vietą. Tokiu būdu būtų išvengta bereikalingo darbuotojų ėjimo į prekybos centrus pietų pertraukos metu ir rizikos darbuotojui užsikrėsti virusu“, - teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, kad tokiu atveju laikoma, jog išlaidas darbuotojų maitinimui įmonė patiria savo, o ne darbuotojo naudai, todėl jos gali būti priskirtos įmonės leidžiamiems atskaitymams kaip būtinosios darbo saugos ir darbuotojų apsaugos išlaidos. 

Atkreiptinas dėmesys, kad atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie dėl COVID-19 taikomų mokestinės pagalbos priemonių bei mokesčių įstatymų taikymo galima rasti https://www.vmi.lt/evmi/duk-informacija-verslui-del-covid-19

Kauno AVMI primena, kad šiuo metu visos VMI paslaugos teikiamos ir konsultacijos vyksta tik nuotoliniu būdu. Pasikonsultuoti mokesčių klausimais galima paskambinus telefonu 1882 ar pateikus paklausimą elektroniniu būdu per Mano VMI.

VMI informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą