Prasidėjo pieno pardavimo tiesiogiai vartoti deklaravimas

Šią savaitę prasidėjo ne tik pasėlių deklaravimas, bet ir pieno pardavimo tiesiogiai vartoti deklaracijų teikimas. Kaip ir kasmet, pieno gamintojai, parduodantys tiesiogiai vartoti pieną ar pieno produktus, turi pateikti metinę deklaraciją.

Deklaracijos priimamos iki š. m. liepos 30 d., pateikiant informaciją apie parduotą tiesiogiai vartoti (turguje, kaimynams ir kt.) pieną ar pieno produktus už apskaitos laikotarpį nuo 2020 m. balandžio 1 d. iki 2021 m. kovo 31 d.

Pieno gamintojai, turintys galimybę naudotis elektronine bankininkyste, gali jungtis prie Pieno apskaitos informacinės sistemos interneto svetainėje www.vic.lt ir užpildyti deklaracijos elektroninę formą. Prisijungimo nuoroda deklaracijai pateikti - https://www.vic.lt/registruotiems-naudotojams/ (pasirinkti nuorodą „Pieno gamybos ir realizavimo metinė deklaracija“).

Gamintojai, neturintys galimybės naudotis elektronine bankininkyste, gali kreiptis į savivaldybę (seniūniją) telefonu, elektroniniu paštu, paprastu paštu arba per kurjerį ir pateikti pasirašytą deklaraciją ar duomenis, reikalingus deklaracijai užpildyti. Gamintojai, neturintys galimybės deklaracijos ar duomenų pateikti kitais būdais, gali patys atvykti į savivaldybę.

Atkreiptinas dėmesys į tai, kad jeigu pieno gamintojai duomenis savivaldybei (seniūnijai) pateiks telefonu, paštu ar el. paštu, jie vis tiek turės iki 2021 m. rugpjūčio 13 d. atvykti į savivaldybę ir pasirašyti deklaraciją.

Daugiau informacijos apie deklaravimą gali suteikti savivaldybių (seniūnijų) žemės ūkio skyrių ir VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro specialistai (pagalba@vic.lt, tel. (8 5) 266 0620).

Pieno pardavimo tiesiogiai vartoti apskaitos taisykles galima rasti čia.

 

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą