Su UAB „Lini smart business“ vadovais – apie verslo centro „Avilys“ statybas

Šių metų gegužės mėnesį Alytaus miesto savivaldybė pasirašė  investicijų ir žemės sklypo nuomos sutartį su  UAB „Dvaro valda“, nuo šiol vadinama UAB „Lini smart business“.

Įmonė Fortų g. 18 išnuomotame beveik 4 ha žemės sklype įsipareigojo pastatyti naują gamyklą, investuoti 10 mln. Eur ir sukurti mažiausiai 100 naujų darbo vietų. 

Prabėgo vos keletas mėnesių ir ambicingų planų Alytuje turinčios įmonės vadovai, norėdami pristatyti šios įmonės verslo vystymo Dzūkijos sostinėje koncepciją, apsilankė Alytaus miesto savivaldybėje.

Susitikimo su Alytaus miesto savivaldybės vadovais metu UAB „Lini grupė“ savininkas Rolandas Vasiliauskas teigė, kad  šiandien jo vadovaujama įmonė jau yra parengusi Alytuje planuojamos statyti įmonės techninius projektus. 

Anot  UAB „Lini Smart business“ vadovo  Andriaus Urbono, Dzūkijos sostinėje įmonė ketina vystyti gamybinį verslą – gaminti plastikinius ir aliuminio profilio langus bei  modulinius namus. „Šios idėjos pagrindu bus įkurtas verslo centras „Avilys“. Šis verslo modelis apims tiek gamybą, tiek ir kitas su gamybos palaikymu susijusias paslaugas“, – pridūrė A. Urbonas.

Planuojama, kad be gamybinių patalpų įmonė verslo centre „Avilys“ įrengs ir 35 vietų viešbutį, kuriame galės apsistoti tiek iš įmonės atstovybių užsienyje atvykstantys svečiai, tiek ir iš kitų šalies miestų į Alytų dirbti atvykstantys darbuotojai. Be viešbučio, anot UAB „Lini grupė“ savininko R. Vasiliausko, įmonė ketina įkurti ir Konferencijų centrą, kuriame bus didelė 150–200 vietų salė ir  dar dvi posėdžių salės, taip pat inžinieriams skirtos specialios patalpos, restoranas  ir kt.

„Orientuosimės į labai aukštos kvalifikacijos darbuotojus, nes mums tai svarbu dėl tikslumo. Be to, gamyba negalės būti atsieta nuo Konferencijų centro, nes mums svarbu ne parodyti aukštus gamybos rodiklius, o tai, kuo esame pranašesni už konkurentus“, – įmonės planais dalijosi  R. Vasiliauskas.    
    
„Su bet kuria įmone pasirašę investicijų sutartį,  kas ketvirtį susitinkame su jų vadovais pasidomėti, kiek į priekį pajudėjo jų darbai. Turėjome, tokių situacijų, kuomet buvo paimamas sklypas ir jame 5 ar 10 metų niekas nevyksta. Nenorime, kad tai dar kartą pasikartotų. Išklausę pristatymą, sužinojome, kad Alytuje bus pastatyta įspūdingo dydžio gamykla ir įkurta jau ne dešimtys, o šimtai naujų ir gerai apmokamų darbo vietų. Labai noriu, kad tos svajonės virstų realiais darbais“,  – išklausęs įmonių vadovų pristatymus sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis. 

Susitikime dalyvavęs Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Labukas teigė, kad šiuo atveju, įmonė pati  rodo iniciatyvą ir sparčiai atlieka visas reikiamas procedūras.

„Įmonės atstovai sakė, kad jaučia didelę pareigą ir atsakomybę. Nors iš pradžių dėl jų planų tarsi ir buvo kažkiek pesimizmo, bet tarybos nariai patikėjo, tad investuotojo pečius užgulė dar didesnė atsakomybė. Jau dabar matome konkrečius darbus, jų kontaktą su Alytaus profesinio rengimo centru. Manau, kad tokios įmonės bus pavyzdys kitiems“, – susitikimo metu sakė mero pavaduotojas.

Paklaustas, kodėl įmonė pasiryžo investuoti Alytuje, UAB „Lini smart business“ vadovas A. Urbonas teigė, kad pasirinkimą lėmė kelios priežastys: „Infrastruktūros požiūrių patogi geografinė miesto vieta – šalia Alytaus yra  visos eksporto rinkos, o verslai  dažniausiai kuriasi ten, kur arti yra žaliava. Dar viena priežastis – darbuotojų poreikis. Alytus garsėja kaip pramonės miestas, tad šiame mieste galima lengviau rasti tų darbuotojų, kurių mums reikia. Be to, ne mažiau yra svarbus ryšys su miestu ir bendruomene. Mes esame aktyvūs, stengiamės dalyvauti bendruomenių kasdieninėje veikloje, remiame įvairius renginius.“ 

UAB „Lini Smart business“ vadovai tikisi, kad maujos gamyklos Alytuje statybos darbai prasidės kitais metais.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą