Turėjote verslo liudijimą ar vykdėte individualią veiklą pagal pažymą? Nepamirškite deklaruoti pajamų

 Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) primena, kad iki gegužės 2 dienos deklaracijas privalo pateikti gyventojai, pernai įsigiję verslo liudijimą ar įregistravę individualią veiklą pagal pažymą. Pateikti deklaraciją jie turi net jei 2017 metais ir negavo pajamų.

„Alytaus mieste ir rajone praėjusiais metais apie 6 tūkst. gyventojų buvo įsigiję verslo liudijimą ar vykdė individualią veiklą pagal pažymą. Kol kas stropiau pernykštes pajamas deklaruoja vykdantys veiklą su verslo liudijimais – 52 procentai jų jau deklaravo pernai gautas pajamas", – sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė ir ragina smulkiuosius verslininkus nelaukti paskutinių dienų, o pajamas deklaruoti jau dabar.

Kauno AVMI primena, kad deklaruoti pajamas patogiausia naudojantis Elektroninio deklaravimo sistema (http://deklaravimas.vmi.lt) arba išmaniesiems telefonams skirta programėle „e.VMI". Šią programėlę, padėsiančią keliais mygtukų paspaudimais pateikti deklaraciją, gyventojai gali parsisiųsti iš „Google Play" ir „App Store" parduotuvių, taip pat iš VMI interneto svetainės http://www.vmi.lt/cms/mobiliosios-programeles.

VMI puslapyje adresu http://www.vmi.lt/cms/gyventojams-bendrai gyventojai gali susipažinti su svarbiausia informacija apie pajamų deklaravimą, taip pat rasti e. seminarų įrašus, paaiškinančius, kaip deklaruoti pajamas, gautas iš individualios veiklos.

VMI primena, kad visą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir įmonės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms. Bendra informacija apie Mokesčių inspekcijos veiklą skelbiama ir oficialiame VMI „Facebook‘o" puslapyje – https://www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija/.

VMI informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą