Į ką atkreipti dėmesį renkantis rankšluosčių džiovintuvą?

Tikriausiai daugeliui žmonių vonia yra vieta, kuri turi būti itin jauki, maloni ir komfortiška. Nenuostabu, kad čia svarbi ne tik aplinka, bet ir šiluma, kurią palaikyti padeda tam tikros priemonės. Gera išėjus iš dušo kabinos ar vonios pajusti šilumą ir apsigaubti minkštu rankšluosčiu. Praktiškas pasirinkimas bet kuriame vonios kambaryje - rankšluosčių džiovintuvai. Tokių įtaisų pasirinkimas didelis, tad ką reikėtų žinoti? Kokias rankšluosčių džiovintuvų rūšis galima išskirti ir kaip pasirinkti geriausiai?

Rankšluosčių džiovintuvų nauda

Rankšluosčių džiovintuvai, kitaip dar mėgiami vadinti gyvatukais, yra labai naudingi kiekvienuose namuose. Priklausomai nuo pasirinkimo, tam tikrais džiovintuvais galima džiaugtis jums reikiamu metu. Tai ypač patogu, kai šildymo sezonas dar neprasidėjęs, o reikia greitai išdžiovinti rankšluosčius ar rūbus.

Iš kokių medžiagų gaminami rankšluosčių džiovintuvai?
Šiais laikais dėl korozijos išvengimo dažniausiai gaminami S formos gyvatukai iš nerūdijančio plieno - medžiagos, atsparios drėgmei. Tokie gyvatukai pasižymi atsparumu ir ilgaamžiškumu. Populiarūs ir kopėtėlių principo žalvariniai rankšluosčių džiovintuvai. Tiesa, šie gyvatukai reikalauja didesnės priežiūros. Rinkoje galima rasti daugybę pasiūlymų ir iš kitų medžiagų, tokių kaip varis ar aliuminis.

Skirtingi tipai
Pagal šilumos kūrimą galima išskirti keletą rankšluosčių džiovintuvų tipų, į kuriuos svarbu atsižvelgti norint pasirinkti priimtiniausią variantą:

Didžiausiu elektrinių rankšluosčių džiovintuvų pliusu galima laikyti tai, kad tokių džiovintuvų veikimą nulemiate patys. Iš elektros tinklo energiją gaunantys gyvatukai veikia tada, kai jums reikia. Tai reiškia, kad šildyti vonią ir džiovinti rankšluosčius galima ištisus metus pagal poreikį, o tai išties patogu.

Vandeniniai rankšluosčių džiovintuvai yra jungiami prie vamzdynų ir šildomi vandeniu. Jų veikimas priklauso karšto vandens tiekimo. Šie gyvatukai gali būti prijungiami ir prie centralizuotų šildymo sistemų, tačiau tuomet jie neveiks šiltuoju sezonu.

Galima sakyti, kad praktiškumu pasižymi kombinuoti rankšluosčių džiovintuvai. Šildymo sezono metu kombinuoto veikimo principo gyvatuką galima prijungti prie šildymo sistemos, o tuo metu, kai centralizuotas šildymas neveikia, pasitelkti elektros energiją. Be to, kombinuoti kilpiniai arba kopėtėlių formos gyvatukai talpina daugiau skalbinių vienu metu negu kiti įtaisai.

Kokio stiliaus džiovintuvo ieškote?
Galite pamiršti laikus, kai pasirinkimai rinkoje buvo standartiniai ir nieko nestebinantys. Šiuo metu nesunku surasti paties įvairiausio dizaino gyvatuką. Norintiems išskirtinumo ir drąsių variantų, rankšluosčių džiovintuvas lengvai taps vonios kambario akcentu. Neįprastos formos, ryškios spalvos ar tradiciniai gyvatukai? Koks pasirinkimas derėtų jūsų interjere?

Tam, kad pasirinkimas pateisintų lūkesčius, svarbu rinktis kokybiškus, užtikrintų gamintojų prietaisus. Teisingiems sprendimams reikia investicijų tiek laiko, tiek pinigų atžvilgiu, tačiau platus šiuolaikinis asortimentas fizinėse ir internetinėse parduotuvėse leidžia pasirinkti tai, kas labiausiai atitinka kiekvieno asmens norus. Svarbiausia įvertinti poreikių ir biudžeto santykį.

Komentarai

  • zidiniai
    prieš 37 minučių
    Mes su šeima rankšluosčius džiovinam pakabinę šalia mūsų malkinės <a href="https://www.fumat.lt/krosneles">krosnelės</a>

Parašykite komentarą