Alytaus mieste keičiasi mišrių ir maisto atliekų vežėjas

Nuo lapkričio 16 d. Alytaus miesto savivaldybėje keičiasi atliekų vežėjas - mišrias komunalines ir maisto atliekas pradės vežti viena didžiausių atliekų tvarkymo bendrovių Lietuvoje, UAB „Kauno švara“. Ji laimėjo Alytaus miesto savivaldybės paskelbtą atliekų vežimo konkursą ir keičia anksčiau šias paslaugas teikusią UAB „Ekonovus“.

„Šiuo metu mes darome viską, kad Alytaus miesto gyventojai nepajaustų jokių nepatogumų: atliekų tuštinimo grafikai išliko tokie patys, kaip iki šiol, o lipdukai su atnaujinta informacija ant konteinerių bus pakeisti atliekų vežimo metu“, – teigia UAB „Kauno švara“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

Specialistas informuoja, kad atliekų vežimo grafikus gyventojai, kaip ir iki šiol, galės pasitikrinti ARATC internetiniame puslapyje https://www.aratc.lt/atlieku-surinkimo-grafikai/ arba „Kauno švaros“ svetainėje, adresu www.svara.lt. Atliekų vežimo dieną konteineriai bus tuštinami nuo 7.00 ryto iki 20.00 val. vakaro.

„Kauno švara“ specialistai primena, kad kiekvieno atliekų turėtojo pareiga yra rūšiuoti atliekas, o išrūšiuotas mesti į joms skirtus konteinerius. Jokių atliekų aikštelėse prie konteinerių palikti negalima. Šiukšlinimas prie konteinerių, kaip ir bet kurioje kitoje vietoje, traktuojamas kaip administracinės teisės pažeidimas.

Taip pat, kad komunalininkų darbas vyktų kuo greičiau ir operatyviau, prašome neužstatyti įvažiavimų į kiemus ir/ar prie konteinerių.  Individualių namų savininkai konteinerius ištuštinimui privalo ištraukti prie kelio važiuojamosios dalies, kuria vykdoma atliekų surinkimo paslauga, ribos. Neištraukti konteineriai nebus tuštinami.

Kilus klausimams dėl komunalinių atliekų išvežimo, konteinerių nuėmimo ir jų pastatymo, prašome kreiptis į UAB „Kauno švara“, skambinant +37068275202 arba rašant tadas.krušnauskas@svara.lt

AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą