Savivaldybė vėl skirs kompensacijas už naujus katilus ir nuotekų valymo įrenginius

Alytaus rajono savivaldybė ragina gyventojus įsirengti daug saugesnius, aplinką tausojančius nuotekų valymo ir šildymo įrenginius. Įsirengusiems skiriamos kompensacijos. Pernai išmokėta daugiau kaip 100 000 eurų.

„Keisdami senus, neefektyvius, dažnai taršius šildymo katilus, įsirengdami nuotekų valymo įrenginius gyventojai daro gerą darbą ne tik sau, bet ir gamtai. Kviečiame kuo daugiau žmonių tai daryti, o savivaldybė kompensuos dalį išlaidų. Šias kompensacijas pradėjome mokėti 2019 m. Iš viso jau išmokėta beveik 250 tūkst. eurų. Paramą, savivaldybės tarybai pritarus, skirsime ir šiais metais“, – sako savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.

Nuo 2019 m. pabaigos savivaldybė skiria kompensaciją gyventojams, kurie pagal Aplinkos projektų valdymo agentūros projektą pasikeitė senus, neefektyvius šildymo katilus į naujus biokuro katilus arba šilumos siurblius. Jiems skiriama 10 proc. įrenginio kainos kompensacija. Agentūros skiriama kompensacija – 50 proc. įrenginio kainos.

2021 m. savivaldybės kompensacija skirta 59-iems rajono gyventojams, jiems išmokėta daugiau kaip 33000 eurų.

Galimybė gauti paramą yra ir šiemet. Paraišką dėl katilų keitimo namų ūkiuose Aplinkos projektų valdymo agentūrai galima teikti iki vasario 11 d. Kvietimas „Katilų keitimas namų ūkiuose“ skelbiamas čia .

Fiziniai asmenys neefektyviai biomasę naudojančius individualius katilus gali keisti į naują biokuro katilą arba šilumos siurblį pagal projekte numatytus reikalavimus.

Savivaldybė 10 proc. kompensaciją skiria tada, kai kompensaciją asmeniui skiria ir Aplinkos projektų valdymo agentūra.

Dar viena Alytaus rajono savivaldybės parama skiriama už įrengtus nuotekų valymo įrenginius gyventojams, kurie neturi galimybės prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų. Už individualų nuotekų valymo įrenginį, įrengtą pagal Nuotekų valymo įrenginių taikymo reglamentą, savivaldybės administracijos direktorės įsakymu skiriama kompensacija. Pernai savivaldybės kompensacija skirta 212-ai gyventojų, jiems išmokėta beveik 70 400 eurų.

Kompensacijas už nuotekų valymo įrenginius gyventojams, kurie neturi galimybės prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų, savivaldybė, pritarus tarybai, mokės ir šiemet.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą