Alytaus rajono gyventojai aktyviai minėjo Frankofonijos dieną

Kovo 20-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė frankofonijos diena. Šiais metais jos tema – „Europietiškoji Frankofonija“. Butrimonių seniūnijos ir viso Alytaus rajono gyventojai pakviesti į renginį „Bonjour Butrimonys“.

Lietuvos Respublikos Užsienio Reikalų ministerija ragino Lietuvos savivaldybes įvairiai paminėti šią dieną atkreipiant dėmesį, jog Prancūzija 2022 m. pirmą pusmetį pirmininkauja Europos Sąjungos Tarybai, apžvelgiant ir pristatant Europoje atrandamus frankofoniškos kultūros, švietimo, istorijos, politikos ir kitus aspektus.

Alytaus rajono Butrimonių seniūnijos gyventoja prancūzų kalbos mokytoja Neringa Svinkūnienė su pagalbininkais – Butrimonių seniūnijos ir Alytaus rajono kultūros centro Butrimonių skyriaus darbuotojais – aktyviai reagavo į Alytaus rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistės Laimutės Zavistauskienės raginimą minėti šią progą ir kovo 20 d. pakvietė Butrimonių seniūnijos ir viso Alytaus rajono gyventojus į renginį „Bonjour Butrimonys“.

Dalyvaujantys renginyje sužinojo, kad prancūzų kalba yra daugelio tarptautinių organizacijų (Jungtinių Tautų organizacija, Europos Sąjunga, Tarptautinis olimpinis komitetas) oficiali arba darbo kalba. Buvo įdomu klausytis prancūzų kalba skaitomų eilių ir atliekamų dainų, žiūrėti trumpametražius filmus ,,protmūšyje“ pasitikrinti žinias apie Prancūziją. Vakaro pabaigoje vyko prancūziškų skanėstų degustacija.

Frankofonija simbolizuoja bendrystę per prancūzų kalbą, solidarumą ir taiką. Tarptautinė frankofonijos diena minima nuo 1990 metų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą