Alytaus rajono savivaldybė pagal veiklos skaidrumą – antroje vietoje

Alytaus rajono savivaldybė pagal viešai skelbiamą informaciją – skaidriausia regione ir antra tarp 60 šalies savivaldybių. Tai rodo naujausias „Transparency International“ Lietuvos skyriaus savivaldybių skaidrumo tyrimas.

Alytaus rajono savivaldybės veiklos skaidrumas įvertintas 97 proc. iš 100 proc., pirmoje vietoje – Panevėžio miesto savivaldybė (99 proc.). 100 balų neįvertinta nė viena Lietuvos savivaldybė.

Alytaus rajono savivaldybė interneto svetainėje arsa.lt teikia informaciją apie savo darbuotojus, tarybos veiklą, antikorupcines priemones, savivaldybių įmones ir paslaugas, biudžetą, viešuosius pirkimus ir gyventojų galimybes dalyvauti sprendimų priėmime. Savivaldybė skelbia ne tik privalomą viešinti, bet ir papildomą informaciją apie savo veiklą. Savivaldybės interneto svetainėje 2022 m. paskelbti 1195 pranešimai: 627 informacijos apie savivaldybės administracijos ir tarybos veiklą, 568 – pranešimai iš savivaldybės įstaigų ir organizacijų, kitų įstaigų ir organizacijų.

Savivaldybių skaidrumo tyrimo visos dalys įvertintos 100 proc., tik dalies „Finansai“ vertinimas – 83 proc. – dėl techninės priežasties, tai yra, dėl to, kad savivaldybės skelbiamose finansinėse ataskaitose neveikia kompiuterinė paieškos sistema.

Savivaldybių skaidrumo vertinimą ir savivaldybių reitingą galima rasti čia: www.jurgiokepure.lt.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą