Putinų gimnazija dalyvauja kino edukacijos projekte „Ekranai“

Norime pasidžiaugti, kad Alytaus Putinų gimnazija kartu su Daugų Vlado Mirono gimnazija pateko tarp 8 mokyklų ir dalyvauja pirmą kartą rengiamame nuotoliniu būdu vyksiančiame kino edukacijos projekte „Ekranai“. 

Šis projektas yra svarbus tiek edukacine, tiek ir kultūrine prasme. Šiandieniniame kontekste vizualinis raštingumas tampa vis svarbesnis, tiek suvokiant meno kūrinius, tiek ir naudojant įvairias medijas. Projektu siekiama, pasitelkiant įdomų ir kūrybiškumą skatinantį mokymosi metodą, interaktyvias ir dalyvius įtraukiančias praktines kūrybines veiklas bei užduotis, supažindinti moksleivius su kino menu, kūrybos procesais, o taip pat atskleidžiamos kino, kaip sintetinio meno sąsajos su kitais mokomaisiais dalykais bei kultūros ir meno šakomis: daile ir kitais vizualiaisiais menais, literatūra, muzika, dramaturgija ir kt. 

Projekto veiklų metu bus vystomas moksleivių audiovizualinių kūrinių suvokimas, ugdomas platus kultūrinis akiratis, lavinamas gebėjimas komunikuoti vaizdų pagalba, estetinis skonis, ugdomas kūrybiškumas, kritinis mąstymas, vystomas kūrybinis potencialas. Kiekvienos pamokos metu moksleivių lauks nauji iššūkiai, taisyklės, žinios ir netikėti atradimai. Pamokų metu moksleiviai turės atlikti dėstytojų paskiriamas užduotis, o taip pat gaus ir namų darbus – kūrybines bei technines užduotis, kuriuos dėstytojai aptars kiekvienos naujos pamokos metu arba asmeniškai aptars su kiekvienu moksleiviu. Tai yra tęstinis 10-ies pamokų kino edukacijos užsiėmimų ciklas. Užsiėmimus veda mūsų labai mylimi režisieriai ir kino edukatoriai, turintys didelę darbo su vaikais ir jaunimu patirtį: Maratas Sargsyan ir Andrius Blaževičius.

Ams, Alytaus Putinų gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą