Alytaus lopšelius-darželius lanko 40 mažųjų ukrainiečių: kaip jiems sekasi?

Saulėtą antradienio rytą Alytaus lopšelio-darželio „Linelis“ kieme krykštauja daugybė vaikų. Tarp jų kartu su mažaisiais kamuoliu žaidžia ir dvimetė Mariša, o su naujaisias savo draugais iš sporto užsiėmimo su  šypsena veide sugrįžta penkiametis Olesis.

„Man čia labai gera. Labiausia man patinka žaisti  su lėktuvais, o užaugęs aš būsiu lakūnas“ – drąsiai apie savo ateities planus pasakoja Olesis.

Lopšelyje-darželyje „Linelis“ šiuo metu ugdomi keturi iš Ukrainos atvykę  dviejų - penkerių  metų vaikai. Juos šiame lopšelyje-darželyje aplankė ir saldžių dovanų mažiesiems įteikė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

„Šiuo metu Alytaus miesto lopšelius-darželius lanko 40 iš Ukrainos atvykusių vaikų. Džiaugiuosi, kad nepaisant kalbos barjero, pasikeitusios aplinkos ir ugdymo tvarkos  mažieji ukrainiečiai lengvai adaptavosi mūsų švietimo įstaigose“, – sako Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

„Greičiausiai prie naujojo lopšelio-darželio priprato mažoji Mariša. Kitiems vaikams prireikė keleto dienų, tačiau ir jų adaptacinis laikas netruko ilgai. Jie greitai priprato prie aplinkos, vaikų, auklėtojų ir jų padėjėjų. Iš Ukrainos atvykusius vaikus mielai priėmė mūsų vaikai. Jie stengėsi jiems parodyti, kur kas yra, net išmoko kelis žodelius ukrainiečių kalba,  bendrauti tarpusavyje jiems nėra suku, tai padaryti  padeda žaislai ir gestai“, – pasakoja lopšelio-darželio „Linelis“ direktorė Stasė Kasparavičienė. 

Švietimo įstaigos vadovę džiugina  ir bendravimas su  iš Ukrainos atvykusių vaikų tėveliais. Jie, pasak jos, labai domisi vaikų ugdymo procesu, yra geranoriški ir draugiški.

Kiek daugiau iš Ukrainos atvykusių vaikų lanko lopšelį -darželį „Vyturėlis“ –  čia jų  – penki  – du berniukai ir trys mergaitės. Anot šio lopšelio-darželio direktoriaus pavaduotojos ugdymui Romos Trakymienės, mažieji ukrainiečiai lengvai adaptavosi naujoje aplinkoje, o bendrauti jiems, pasak jos, labiausiai padeda „žaidimų kalba“.

„Lopšelį - darželį pradėjus lankyti Ukrainos vaikams šiek tiek jaudinomės dėl kalbos barjero ir bendravimo, tačiau vaikų tėveliai – puikūs ir mes draugiškai bendraujame“, – tėvelių geranoriškumu džiaugiasi lopšelio-darželio direktoriaus pavaduotoja.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija   

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą