Jauskitės patogiai režisieriaus kėdėje – sukurkite filmuką apie savo sveikatą stiprinančią mokyklą

 

2018 m. kovo 5 d. startavo Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro (toliau – SMLPC) inicijuotas projektas, kurio metu mokiniai kviečiami kurti reklaminius filmukus apie savo sveikatą stiprinančias mokyklas. Tai dar vienas projektas, skirtas Lietuvos sveikatą stiprinančių mokyklų veiklos 25-osioms metinėms paminėti.

Kviečiame sveikatą stiprinančių mokyklų mokinius imtis iniciatyvos – sukurti savo mokyklos reklaminį filmuką. Projekto tikslas – paskatinti vaikus didžiuotis savo mokykla ir ją pristatyti: kuo ji ypatinga ir išsiskiria iš kitų mokyklų, kodėl joje gera mokytis, kodėl savo mokykloje vaikai jaučiasi saugiai, kokias tradicijas puoselėja mokykla ir kodėl ji vadinasi sveikatą stiprinanti mokykla. SMLPC, norėdamas palengvinti mokinių kūrybinį procesą, parengė rekomendacijas, kuriomis kviečiame naudotis kuriant įdomius ir patrauklius mokyklas pristatančius filmukus.

Prieš kurį laiką tarptautinis sveikatą stiprinančių mokyklų tinklas SHE (Schools for health in Europe) parengė trumpą reklaminį filmuką apie sveikatą stiprinančias Europos regiono mokyklas. Keturios mokyklos iš trijų šalių (Estijos, Nyderlandų ir Ispanijos) pasakojo, kaip rūpestis sveikata atsispindi mokyklos politikoje ir kokią naudą tai atneša mokyklos bendruomenei. Mes labai džiaugsimės galėdami Lietuvos mokyklų kokybiškai parengtais ir patraukliais filmukais pasidalyti su tarptautiniu sveikatą stiprinančių mokyklų tinklu SHE, taip pat juos demonstruoti sveikatą stiprinančių mokyklų veiklos 25-mečiui skirtuose renginiuose, SMLPC interneto svetainėje.

Sukurtus filmukus reikės įkelti į „Youtube“ su pavadinimu „SMLPC akcija „Sveika mokykla 2018“, o vaizdo įrašo nuorodą atsiųsti elektroniniu paštu daiva.zeromskiene@smlpc.lt iki 2018 m. gegužės 31 d. Prie filmukų nuorodos prašome pateikti ir šiuos duomenis: pristatomos mokyklos visą pavadinimą, miestą/rajoną, savo vardą ir pavardę, elektroninio pašto adresą. Geriausių mokyklas pristatančių filmukų autoriams bus įteikti padėkos raštai.

 

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Vaikų sveikatos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą