Alytaus rajone daugėja globėjų

Alytaus rajone daugėja šeimų, pasiryžusių į savo namus priimti laikinai tėvų globos netekusius vaikus. Parengtos dvi naujos šeimos – socialiniai globėjai, kurie savo namų duris vaikams jau gali atverti bet kuriuo paros metu.

VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro direktorė Inga Daugirdienė pasidžiaugė augančiomis globėjų gretomis: „Džiaugiamės, kad turime dar dvi naujas šeimas. Tikiu, kad vaikai globėjų šeimose suras saugumą, meilę, šilumą“.

Pasak direktorės, globėjų mokymus baigusioms šeimoms tenka susidurti su įvairiais iššūkiais. I. Daugirdienė pasakojo, kad iškart po mokymų, naktį į naujai paruoštų globėjų namus pasibeldė valstybės Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos mobilioji komanda, kuri atvežė 4 metų mergaitę. „Mergaitė iki šiol yra pas juos“, – pasakojo I. Daugirdienė.

Iš viso Alytaus rajone 65 globėjų šeimos globoja 103 vaikus, 1 šeimyna, kurioje auga 4 vaikai. Iš jų 10 socialinių globėjų šeimų, kuriose auga 17 vaikų, iš kurių 8 vaikams skirta laikinoji globa – tikslas sugrąžinti vaikus į biologines šeimas. Penkių socialinių globėjų šeimos yra pasirengusios priimti vaikus bet kuriuo paros metu.

Prireikus globėjai ir globojami vaikai gali kreiptis į Alytaus šeimos pagalbos centrą ir gauti jiems reikalingą pagalbą. Centre yra teikiamos konsultavimo, tarpininkavimo, psichologinės ir kitos paslaugos.

Praėjusiais metais globėjų mokymus baigė 2 grupės, parengtos 7 šeimos. Šiais metais kol kas įvyko vieni mokymai. Juos baigė 4 asmenys ir 3 šeimos.

Šiuo metu yra renkama nauja globėjų (rūpintojų), įtėvių grupė. Globėjų (rūpintojų), budinčių globotojų, įtėvių, bendruomeninių vaikų globos namų darbuotojų mokymo ir konsultavimo programos (GIMK) mokymai planuojami antroje rugsėjo pusėje. Norintys gauti daugiau informacijos gali kreiptis į Alytaus šeimos pagalbos centrą, adresu: Pulko g. 21-322, el.p. alytaus.centras@gmail.com, tel. +370 612 75236.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą