Veisiejai ruošiasi pavasariui – tvarko žaliąsias miesto erdves

„Veisiejai pavasarį pasitiks daug gražesni, nei palydėjo rudenį. Skubame, kad iki numatytos datos suspėtume padaryti kuo daugiau darbų, kurių miestui jau seniai reikėjo. Reikia pripažinti – šios paslaugos nemažai kainuoja, tačiau šiemet rajono savivaldybės taryba biudžete numatė ženklią sumą mūsų miesto medžių genėjimui, želdynų tvarkymui. Visus darbus atlikti turime iki  kovo 15 d., kol lizdų nepradėjo sukti paukščiai, sprogti medžiai. Būtent iki šios datos aplinkosauginiai reikalavimai leidžia kirsti ir genėti medžius“, – sakė Veisiejų seniūnijos seniūnas Zenonas Sabaliauskas.

Veisiejų miesto centre jau dirba medžių tvarkymo darbų patirtį turinti arboristų komanda, seniūnijos darbininkai. Taip jau sutapo, kad savaitgalį praūžusi audra pridarė žalos ir kiek pakoregavo darbus. Todėl šiomis dienomis pirmiausia bus šalinamos išvartos, nulūžusios šakos, tačiau nebus pamiršti ir anksčiau suplanuoti darbai.

Mieste augantys medžiai, keliantys grėsmę gyventojų saugumui, taip pat šalinami.  Z. Sabaliausko teigimu, kertant medžius, visuomet išklausoma Veisiejų regioninio parko, rajono savivaldybės administracijos specialistų nuomonė – tik taip galima tvarkyti žalią ir jaukų Veisiejų miestą, nepadarant žalos, planuojant jo perspektyvas. 

Seniūnija jau yra numačiusi vietas, kur ne tik bus atsodinami išpjauti medžiai, bet ir atsiras nauji želdiniai. Miesto parke per pastaruosius pora metų iškirsti biologiškai bei mechaniškai pažeisti, stelbiantys kitus saugomus medžius želdiniai. Išlaikant istorinę ir rūšinę sudėtį, parke naujai pasodinta vertingų medžių – paprastųjų ąžuolų, guobų, paprastųjų uosių ir kitų, taip pat 40 įvairių dekoratyviųjų krūmų.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą