Pradinių klasių moksleiviai palaipsniui grįš į Alytaus mokyklas

Nuo balandžio 26 d. į Alytaus mokyklas palaipsniui sugrįš Alytaus mokyklų pradinių klasių moksleiviai. Pagal Vyriausybės nutarimą šiuo metu  Alytaus miesto savivaldybė turės užtikrinti  saugaus grįžimo į mokyklas modelį, t. y. testavimą kaupiniais. 

Kiek pradinių klasių kiekvienoje mokykloje planuoja sugrįžti į kontaktinį ugdymą ir kiek lieka nuotoliniame, kaip vyksta pasiruošimas, kaip bus testuojami pradinukai – šiuos ir kitus klausimais pirmadienį aptarė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas ir Alytaus miesto savivaldybės vyriausiuoju specialistu (savivaldybės gydytoju) Povilu Jagelavičiumi. 

„Jau kurį laiką nuosekliai auga užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius, todėl Alytaus miestas išbrauktas iš savivaldybių, kuriose gali būti taikomos švelnesnės karantino priemonės, sąrašo. Esame raudonojoje zonoje. Remiantis Vyriausybės nutarimu, nuo balandžio 26 d. pradinukai į mokyklas galės grįžti tik reguliariai testuojantis kaupinių metodu. Tačiau laisvinant karantino suvaržymus, į mokyklas pageidauja grįžti vis daugiau pradinukų – mokyklos pasiilgo ne tik jie, bet ir mokytojai, tėvai. Žinoma, prie nuotolinio mokymosi prisitaikėme, tačiau jis neatstoja gyvos pamokos. Džiaugiuosi tėvų sąmoningumu, kad rūpinasi saugiu vaikų sugrįžimu į mokyklas ir vis daugiau mokyklų reiškia norą dalyvauti aktyviame ugdyme“, - sakė J. Šukevičienė. 

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Vytuolio Valūno teigimu, šiuo metu mišrų mokymosi būdą nusprendė taikyti septynios ugdymo įstaigos. Pagal tėvų prašymus į mokyklas planuoja sugrįžti nuo trijų iki septynių klasių. Kiekviena įstaiga turi pateikti prašymą Administracijos direktoriui, kad planuoja vykdyti savo darbą mišriu būdu ir direktorius šį prašymą turės patvirtinti. 

Nuo balandžio 17 dienos kiekviena įstaiga jai priskirtą dieną turės atlikti COVID-19 testą mobiliajame punkte. Tos mokyklos moksleiviai, kurie šeštadienį atliks tyrimą ir gaus neigiamus atsakymus jau pirmadienį galės pradėti vykdyti pamokas mišriu būdu. Palaipsniui taikant tokį patį metodą, sugrįš ir kitos mokyklos. Toks sprendimas priimtas, nes sugrįžtant į mokyklas testas turi būti atliekamas ne ankščiau kaip prieš 48 val. 

Šie COVID-19 tyrimai bus vykdomi po oficialių mobilaus punkto darbo valandų, t. y. šeštadieniais nuo 16 val., o darbo dienomis nuo 20 val. iki 23 val. Toks sprendimas priimtas, nes P. Jagelavičiaus teigimu, pagal Vyriausybės sprendimą mobilaus tyrimų punkto darbo laikas suplanuojamas dviem savaitėm į priekį, todėl paankstinti moksleivių tyrimų nėra galimybės. 

Vėliau moksleiviai bus tiriami kaupinių būdu kas 4-7 dienas. Jiems tyrimus atliks Alytaus miesto savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojai. 

Pirmieji COVID-19 tyrimai mobiliajame punkte bus atliekami Panemunės progimnazijai, nes ši mokykla dėl grįžimo į klases į Švietimo ir sporto skyrių kreipėsi ankščiausiai. Vėliau tyrimai bus atliekami Dainavos, Volungės progimnazijų, Senamiesčio pradinės mokyklos moksleiviams ir darbuotojams, Sakalėlio pradinės mokyklos¸ Vidzgirio progimnazijos ir Dzūkijos mokyklos bendruomenėms. 

Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą