„Sodra“ įdarbino pensijų kaupimo Patarėją

Sprendimą, kaupti ar nekaupti pensijai, turės priimti savo gyventojai. O „Sodra“ įdarbino išmanųjį Patarėją, kuris patars, ką jie turės daryti, norėdami priimti vienokį ar kitokį sprendimą.

Patarėjas (www.sodra.lt/patarejas) dirbs 24 valandas per parą be poilsio dienų ir susisiekti su juo bus galima internetu. Žingsnis po žingsnio, patarėjas nuves keliu, kuriuo pats klientas pasirinks eiti.

„Pastaruoju metu sulaukiame vis daugiau gyventojų, besidominčių pensijų kaupimu. Nuo šiol informaciją apie kaupimą galima gauti paskambinus telefonu 1883 pasirinkus Pensijų kaupimą. Atitinkama informacinė skiltis atsirado ir interneto svetainėje www.sodra.lt.   

Įdarbinome Patarėją, kad gyventojams būtų dar paprasčiau sužinoti viską, kas jiems svarbu patogiausiu būdu – internetu“, – sako „Sodros“ klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis.

Patarėjas taip pat skatins gyventojus pasinaudoti pensijos skaičiuokle, tačiau nuoroda į skaičiuoklę pradės veikti kitų metų pradžioje, kai bus pristatyta pati skaičiuoklė.

„Sodra“ primena, kad visą informaciją apie tai, kokiame fonde gyventojas kaupia, ar koks fondas jam parinktas, taip pat jo įmokų tarifas, bus pateikti asmeninėje „Sodros“ paskyroje gyventojui. Jeigu gyventojas paskyroje bus nurodęs elektroninio pašto adresą, pranešimą gaus ir elektroniniu paštu.

Tiek gyventojai, kurie iki šiol nekaupė arba kaupimą buvo sustabdę 2013 m., atsisakyti kaupti galės nuo sausio prisijungę prie paskyros ir patvirtinę atitinkamą prašymą.

Jeigu žmogus šiuo metu kaupia ir norės nutraukti kaupimą – jis turės kreiptis į savo kaupimo bendrovę. „Sodra“ jų prašymų nepriims.

Bet kuriuo atveju atsisakyti kaupimo bus galima iki birželio 30 dienos.

Tiems gyventojams, kurie jau kaupia ar bus įtraukti į kaupimą ir norės dalyvauti kaupime nuo 2019 m., nieko daryti nereikės.

Naujai įtrauktiems dalyviams kaupimo bendrovę „Sodra“ parinks atsitiktine tvarka, bet gyventojas ją galės iškart arba bet kada ateityje pakeisti į kitą.

„Į kaupimą įtrauktiems jaunesniems nei 40 metų gyventojams, kurie iki šiol nedalyvavo, patariame neskubėti priimti sprendimo jau sausį. Jų sprendimas, pateiktas vasarį ar kovą, turės tokią pat galią, juolab, įmokas mokėti jie pradėtų tik nuo liepos, o atsisakius iki birželio įmokos taip ir nebūtų pradedamos mokėti“, – sako E. Mikutis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą