Alytaus „Karjere“ lankėsi žurnalistė Ugnė Galadauskaitė

„Karjere" vyko susitikimas su viena žinomiausių televizijos su žurnalisčių – Ugne Galadauskaite. Ji atpažįstami iš tokių laidų kaip „Labas rytas, Lietuva", „Euromaxx" ir kt. Prieš jai pradedant žurnalistės karjerą buvo sakančių, kad jai nepavyks ir jau kur kur, bet televizijoje – ji tikrai nedirbs, tačiau jau beveik 10 metų ji sėkmingai dirba Lietuvos televizijoje.

Susitikimo metu „Karjere" ji papasakojo, kodėl pasirinko žurnalistikos studijas ir kaip sekėsi siekti noro būti žurnaliste. Ji kalbėjo apie darbą televizijoje ir su kokiais netikėtais iššūkiais teko susidurti jau pirmąją darbo dieną LRT „Labas rytas, Lietuva" žinių laidoje. Taip pat pasakojo, kaip sekėsi vesti pirmąją tiesioginę transliaciją ir kt.

Ugnė jau nuo 5 klasės žinojo, kad stos į žurnalistiką, kartais tai pakišdavo koją, tačiau jos noras buvo stipresnis. „Lietuvių kalbos mokytoja man sakė, kad aš neišlaikysiu šio egzamino, o gavau 99 proc., tad jeigu mokytoja jums pasakys, kad neišlaikysit kokios nors egzamino, jūs labiau pasitikėkite savimi, nes tai dar nieko nereiškia",– teigia žurnalistė Ugnė Galadauskaitė.

Po mokyklos baigimo ji pasirinko žurnalistikos studijas Vilniaus universitete. Šios studijos išpildė jos svajonę – ji pateko į praktiką LRT televizijoje. Po praktikos Ugnę pakvietė pasilikti dirbti lrt.lt portale, o vėliau pradėjo dirbti ir televizijoje. Pirmąją savo darbo dieną „Labas rytas, Lietuva" laidoje ji buvo išmokusi, ką reikia daryti, kaip elgtis ir pan., tačiau tikrai nesitikėjo, kad tądien atėjus į darbą nutiks kažkas neplanuoto, t. y. ekstra atvejis, ji manė, kad pirmąją dieną to nutikti tiesiog negali, ir ką daryti nutikus, ji galvojo išmoksianti vėliau. Tačiau ryte atėjusi į darbą sužinojo, kad mirė vienas garsus pasaulio žmogus, todėl per labai trumpą laiką ji turėjo susirasti visą informaciją, ją sumontuoti ir paleisti į eterį. Kaip ji pati sakė, po to jau niekas nebuvo baisu.

„Visi galvoja kad žurnalistai daug uždirba, tačiau pradedama realiai iš idėjos ar noro. Iš pradžių mano pirmas atlygis už mėnesio darbą viename iš interneto portalų buvo bilietai į kiną",– teigia Ugnė.

Dar tik pradėjus dirbti teko skambinti į Baltarusiją ir sužinoti naujienas apie vieną svarbų įvykį. Viskas būtų gerai, tačiau Ugnė nemokėjo rusų kalbos, o pasakyti, kad nemoka, neišdrįso. Pabandė skambinti ir susišnekėti visomis įmanomomis kalbomis, kurias mokėjo (angliškai, vokiškai, prancūziškai ir kt.). Jai galiausiai pavyko gauti lietuviškai šnekančio žmogaus kontaktus, jis ir padėjo sužinoti reikiamą informaciją. Kaip Ugnė sako, „visiems visokių situacijų pasitaiko ir klaidų įsivelia, tačiau visada galima išsisukti".

Ugnė palinkėjo visiems nebijoti siekti savo tikslų ir būti drąsiems, nes tik mes patys galime užsiimti mėgstama veikla ir dirbti mėgstamą darbą. O jau gegužės 29 d. kviečiame į susitikimą su verslininku Benediktu Gyliu.

„Karjeras" duris atvėrė balandžio viduryje. Tai pirmasis Lietuvoje regioninis karjeros centras jaunimui, kurį iniciavo „Kurk Lietuvai" projekto vadovės Akvilė Nagonytė ir Dovilė Dilienė. Čia po vienu stogu jaunas žmogus gali rasti visas reikalingas karjeros valdymo paslaugas – nuo individualių konsultacijų, informacijos apie praktiką ir savanorystę mieste iki verslumo skatinimo.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą