Paroda „Mūsų protėvių dvasia“ sugrįžta į Alytaus muziejų

 

Nuo spalio 12 d. muziejuje veiks paroda „Mūsų protėvių dvasia“, skirta paminėti piliakalnių metus. Ši paroda sukurta 2009 metais, minint Lietuvos vardo tūkstantmetį. Tai viena populiariausių keliaujančių muziejaus parodų, kurią jau aplankė daugelio Lietuvos miestų ir miestelių žmonės, Latvijos, Estijos, Lenkijos muziejų lankytojai.
Parodoje nekasdieniškai pristatomi Alytaus rajono piliakalniai, jų raida, paskirtis, likimas, primenami amžius pergyvenę padavimai ir legendos. Šia paroda siekiama ne tik atkreipti dėmesį į piliakalnių kultūrinį unikalumą, bet ir priminti jų priežiūros, išsaugojimo bei informacijos apie juos sklaidos būtinybę.
Informaciniuose tekstuose glaustai apžvelgiama piliakalnių raida, jų šiandieninė būklė, archeologiniai kasinėjimai bei išlikusi žodinė informacija. Pristatomi visi Alytaus rajone ir mieste esantys piliakalniai kartu su legendomis, amžiumi, žemėlapiu, nurodančiu, kaip iš Alytaus pasiekti norimą piliakalnį. Eksponuojami ir piliakalnių maketai, kurie padeda įsivaizduoti jų struktūrą, formą, paskirtį.
Paroda veiks nuo spalio 12 d. iki lapkričio 12 d. Jos metu bus galima užsisakyti specialią edukacinę programą „Piliakalnių istorijos legendose“, bus skaitomos paskaitos, vykstama į ekskursijas po Alytaus rajono piliakalnius. Dėl detalesnės informacijos kreiptis tel. 8 315 73505 arba el. paštu istorija@alytausmuziejus.lt.


Alytaus kraštotyros muziejaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą