11 tarptautinio lėlių teatro festivalio-konkurso #alytus #2018 #aitvaras diplomas ir UAB Vėtrijos įsteigta piniginė nominacija atiteko ir Aitvarui

 

Tarptautinis lėlių teatrų festivalis-konkursas organizuojamas Alytaus lėlių teatro „Aitvaras“ nuo 1999 metų. Šis festivalis yra vienintelis tokio pobūdžio respublikoje. Jo programoje pagrindinės šalies ir atvykstančių lėlių teatrų kūrybinės naujovės, tendencijos, pasiekimai.
Šį rudenį po septynerių metų festivalis atgimė. Jo atsiradimą iniciavo laimėtas finansavimas Alytaus miesto kultūros projektų konkurse.
Festivalio dalyviai – profesionalūs ir privatūs lėlių teatrai iš Lietuvos : Stalo teatras iš Vilniaus, Klaipėdos šeimos teatras „Lino lėlės“, Kauno valstybinis lėlių teatras, Salomėjos Burneikaitės edukacinėprograma vaikams, Lietuvos lėlininko Vitalijaus Mazūro ir Nijolės Bižanaitės šeimos teatras, svečiai iš Estijos ir Ukrainos Lvovo miesto.
Festivalio organizatoriai rengdami programą atsižvelgia į atvykstančio teatro spektaklio profesionalumą, originalumą, taip pat į teatro lėlių technikų įvairovę.
2018 metų festivalis buvo skirtas kameriniams lėlių teatrams.
Festivalio žiuri komisijos nariai : teatrologės Salomėja Burneikaitė ir Jūratė Grigaitienė, Baltijos cirko dinastijos atstovė Ieva Variakojytė-Reynshtrom na ir Ričardas Šileika – Lietuvos rašytojas bei fotografas foto objektyvu ir kitais meniniais būdais įamžino Aitvaro festivalio ir jo dalyvių bei spektaklių akimirkas.
Geriausias festivalio spektaklis ir piniginis prizas įsteigtas Alytaus miesto savivaldybės atiteko Klaipėdos šeimos teatrui „Lino lėlės“ . Jam nukeliavo ir specialus prizas – tai alytiškės menininkės Loretos Skruibienės sukurta interjerinė lėlė ,
Žiūrovų ir Baltijos Cirko specialus prizas ir diplomas atiteko Ukrainos Lvovo akademiniam lėlių teatrui,
Diplomas už lėlininko profesinį meistriškumą įteiktas Kauno valstybinio lėlių teatro aktorei Elenai Žekienei,
Diplomas už akustinę-vizualinę etninio spektaklio dermę atiteko Stalo teatrui iš Vilniaus,
Speciali Alytaus lėlių teatro „Aitvaras“ padėka „Paršiuko Ikaro“ lėlių teatro – šeimos teatro kūrėjams ir puoselėtojams Vitalijui Mazūrui ir Nijolei Bižanaitei,
Diplomas už ištikimybę lėlių teatrožanrui , UAB Vėtrija įsteigtas piniginis prizas ir Baltijos Cirko specialus prizas atiteko Alytaus lėlių teatrui „Aitvaras“.

Ačiū visiems rėmėjams prisidėjusiems ir ateityje norintiems kad šis festivalis atgimtų, gyvuotų ir dar ilgai plazdentų mūsų mieste.
Didelis AČIŪ savanorėms mergaitėms iš Adolfo Ramanausko Vanago gimnazijos
Teatro darbuotojams ir festivalio dalyviams.
Jūsų dėka Lėlių kambarys sušilo, sustiprėjo ir šypsodamasis drąsiai ir plačiai atvėrė duris naujoms idėjoms, spektakliams o gal būt ir naujiems nariams. Jų mums labai trūksta. Kviečiame.


Teatro „Aitvaras“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą