Du Kalvarijos pasieniečių sulaikyti latviai gabeno 12 nelegalių migrantų

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė du Latvijos piliečius, automobiliais gabenusius „gyvąjį krovinį“ – 12 migrantų iš Vietnamo. 4 iš jų keliavo susirangę automobilių bagažinėse.
Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė keliu Marijampolė – Suvalkai vienas paskui kitą važiavusius automobilius „Kia Carens“ ir „Lexus RX350“. Abi mašinos buvo pažymėtos latviškais registracijos numeriais ir netrukus būtų kirtusios Lietuvos sieną su Lenkija.
Prie „Kia Clarens“ vairo sėdėjęs 31 metų Latvijos pilietis pateikė tvarkingus asmens ir automobilio dokumentus. Transporto priemonės apžiūros metu pasieniečių dėmesį iškart patraukė ant galinės sėdynės užmestas juodas apklotas. Paaiškėjo, kad po juo tūno keturi vyrai. Atidarę „Kia Clarens“ bagažinę joje pasieniečiai rado dar du susirangiusius žmones.
Toks pat radinys VSAT pareigūnų laukė ir „Lexus RX 350“ automobilyje, kurį vairavo irgi tvarkingus dokumentus turėjęs 43 metų Latvijos pilietis. Ant galinės sėdynės susispaudę keliavo keturi vyrai, dar pora jų buvo bagažinėje.
Netrukus pasieniečiai išsiaiškino, kad visi 12 sulaikytų vyrų yra Vietnamo piliečiai. Šių užsieniečių pasuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų turėtojams legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Sulaikytų nelegalių migrantų amžius yra nuo 16 iki 30 metų.
Pirminiais duomenimis, abu latviai automobiliais vietnamiečius gabeno iš Latvijos per Lietuvą į Lenkiją. Iš čia jie, įtariama, būtų tęsę kelionę į kurią nors Vakarų Europos valstybę.
VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.
Po apklausų abu latvius pasieniečiai uždarė į areštinę, o vietnamiečius – į Kalvarijos užkardoje esančias specialias sulaikymo patalpas.
VSAT informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą