Ugdymo įstaigų erdvės vasarą laukia mažųjų lankytojų

Daugelis ikimokyklinio ugdymo įstaigų Lazdijų rajone vasarą veiks visais vasaros mėnesiais,  o ištuštėjus mokykloms, jose esančios sporto ir laisvalaikio erdvės laukia visų norinčiųjų pasportuoti ar pažaisti.

Laukia pramogautojų

Dalijamės vietų, kur vaikai su tėvais gali pasikarstyti laipynėse ar pamėtyti kamuolį į krepšį, pasinaudoti kitais sporto įrenginiais, sąrašu:

  • iki 21 val. Lazdijų r. Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus aikštynas; 
  • nuo 18 iki 20 val. Lazdijų r. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos Ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikų žaidimų aikštelė;
  • nuo 18 val. Lazdijų r. Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos Ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikų žaidimų aikštelė; 
  • visada atviras Lazdijų r. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos aikštynas;
  • nuo 18 val. Lazdijų r. Motiejaus Gustaičio gimnazijos Krosnos ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikų žaidimų aikštelė.

Bendruomenės visada gali naudotis ir neaptvertais ugdymo įstaigų sporto aikštynais. Vaikai ir suaugusieji laukiami:

  • Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos stadione; 
  • Lazdijų r. Šventežerio mokyklos aikštyne;
  • Lazdijų r. Motiejaus Gustaičio gimnazijos Kučiūnų pradinio ugdymo skyriaus aikštyne;
  • Lazdijų r. Motiejaus Gustaičio gimnazijos Aštriosios Kirsnos pagrindinio ugdymo skyriaus aikštyne;
  • Lazdijų r. Šeštokų mokyklos aikštyne.

Dirbs daugelis įstaigų

Vasaros ritmu pradeda dirbti ir ikimokyklinio ugdymo grupės. Kaip teigia Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Asta Zablackienė, grupės įstaigose  suformuotos atsižvelgiant į tėvų išsakytą poreikį.

Lazdijų mokykla-darželis „Kregždutė“, Lazdijų mokykla-darželis „Vyturėlis“, Lazdijų r. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos Ikimokyklinio ugdymo skyrius ir Lazdijų r. Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos Ikimokyklinio ugdymo skyrius vaikučius priims visais vasaros mėnesiais.

Lazdijų r. Šeštokų mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupė liepos mėnesį nedirbs – bus atliekami remonto darbai ir vaikus, kurių tėvai pageidaus, priims Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos Krosnos ikimokyklinio ugdymo skyrius, kuris yra arčiausiai.

Rugpjūčio mėnesį planuojamas remontas Krosnos ikimokyklinio ugdymo grupėje ir visus norinčius Krosnos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ikimokyklinukus priims Lazdijų r. Šeštokų mokykla.

Rugpjūčio mėn. remonto darbai taip pat planuojami Lazdijų r. Šventežerio mokyklos darželio grupėje, nes šį mėnesį nėra įstaigą lankyti pageidaujančių vaikų. Jeigu situacija pasikeistų, tėveliams būtų siūloma kita rugpjūčio mėnesį dirbanti įstaiga.

„Džiaugiuosi, kad radome sprendimus, priimtinus tiek bendruomenei, tiek ir pedagogams. Buvo įsiklausyta į tėvų pageidavimus ir sugebėta rasti kompromisus, kai reikėjo suderinti interesus. Juk visų tikslas tas pats – pasirūpinti vaikų gerove“, – teigia Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras Dalius Mockevičius. 

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą