Lietuvos šimtmečio proga VMI beldžiasi į 100 mokyklų duris



VMI inicijuoja projektą „Aplankyti 100 Lietuvos mokyklų“. Šiame projekte norinčios dalyvauti mokyklos kviečiamos registruotis elektroniniu paštu: vmi@vmi.lt iki sausio 26 d., telefonas pasiteirauti (8-5) 2687 831. Registruojantis reikia pateikti mokyklos paskirto atsakingo asmens kontaktus.

 Valstybinė mokesčių inspekcija prie LR finansų ministerijos (toliau – VMI), artėjant Lietuvos šimtmečio minėjimui, kviečia visas Lietuvos mokyklų bendruomenes dalyvauti VMI inicijuojamame projekte „Aplankyti 100 Lietuvos mokyklų“ ir atvėrus mokyklų duris pabendrauti su mokesčių specialistais. Šių susitikimų metu besimokantieji turės galimybę susipažinti su mokesčių istorija, aktualijomis, mokesčių svarba visuomenei bei valstybei.
„Aplankyti 100 Lietuvos mokyklų“ – tai Lietuvos mokyklų bendruomenių projektas, kuriuo norime ir toliau skatinti vaikų ir jaunuolių sąmoningumą auginant brandžią, pozityvią visuomenę. Svarbu kurti ateitį stiprinat visuomenės sąmoningumą, gerinant emocinį klimatą, ugdant sveiką požiūrį, puoselėjant vertybes. Nuslėpti ir nesumokėti mokesčiai – tai mūsų valstybės piliečiams nesuteiktos kokybiškos viešosios paslaugos, mažesnė socialinė gerovė. Svarbus jaunosios kartos suvokimas, kad piliečių sumokami mokesčiai skiriami Lietuvos gyventojų socialinėms reikmėms, sveikatos apsaugai, švietimui ir mokslui, subsidijoms verslui bei žemės ūkiui, krašto apsaugai, priešgaisrinei apsaugai, policijai, teisėsaugos sistemai, kultūrai, menui, sportui ir kitoms visuomenės reikmėms. Tik sąžiningai mokėdami mokesčius prisidedame prie savo ir valstybės ateities kūrimo“, - kviesdama mokyklų bendruomenes dialogui su mokesčių administratoriumi teigia VMI Mokesčių informacijos departamento direktorė Regina Utkienė.
Projekte gali dalyvauti įvairių tipų ikimokyklinio, bendrojo ugdymo mokyklų, profesinio mokymo centrų bendruomenės. Apsisprendusias dalyvauti mokyklas kviečiame registruotis Valstybinėje mokesčių inspekcijoje prie LR finansų ministerijos elektroniniu paštu: vmi@vmi.lt iki sausio 26 d. Norintiems pasiteirauti tel. (8-5) 2687 831. Registruojantis reikia pateikti mokyklos paskirto atsakingo asmens kontaktus (atstovaujama mokykla, asmens vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninis paštas).
Pažymėtina, kad Mokesčių inspekcija šiuo projektu tęsia bendradarbiavimą su mokyklomis, profesinio ugdymo centrais, kolegijomis, universitetais ir nuolat pabrėžia darbo su būsimais mokesčių mokėtojais svarbą.
„Reikia pripažinti, kad kiekvienas ėjimas į jaunus žmones duoda, atneša kažką naujo, moko būti dėmesingais ir pasiruošusiais bet kokiam iššūkiui. Inspekcijos specialistai noriai ne tik lankosi mokyklose, bet ir patys priima jaunuosius svečius, organizuoja viktorinas, piešinių konkursus, kviečia kartu paminėti savo profesinę šventę. Labai džiaugsimės sulaukę susidomėjimo mūsų inicijuojamu projektu „Aplankyti 100 Lietuvos mokyklų“ ir visi kartu prisidėsime minint išskirtinį mūsų valstybės jubiliejų“, - sako VMI Mokesčių informacijos departamento direktorė R. Utkienė.

 VMI informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą