„Leisk žinioms skristi“ – LT_PL jaunimo mokymai

Liepos 13-15 d. Druskininkų jaunimo užimtumo centre surengti jaunimo mokymai,  sutraukę ekstremalaus sporto mėgėjus iš Lietuvos ir Lenkijos. Jaunimo mokymų tikslas – taikant ekstremalaus sporto metodus mokytis tolerancijos bei atviro bendradarbiavimo.  Dviejų šalių susitikimo metu organizuotos veiklos skatino jaunuolius ne tik išbandyti naujas sporto šakas, bet ir panagrinėti tolerancijos bei atviro bendradarbiavimo svarbą.

Projekto „Leisk žinioms skristi“ dalyviai turėjo progą susipažinti su Druskininkų jaunimo užimtumo centre vykdoma veikla,  pažaisti stalo ir kitus neformalaus ugdymo žaidimus bei žinoma išbandyti skate parką, parkūro ir gimnastų aikšteles.
Nors tomis dienomis oras tikrai nelepino, tačiau užsidegimas, puiki draugija bei esantys profesionalai šalia skatino išbandyti tai, kas reikalauja iššūkio, susikaupimo, tolerancijos bei didesnių pastangų ir žinoma tarpusavio supratimo.

Pasako Monikos, lenkų grupės vadovės  –  „Dėka trenerio, kuris ne tik padėjo, bet ir paragino –  pavyko išbandyti agresyvius riedučius ir nusileisti rampa. Man tai buvo didelis iššūkis, bet ir didelė laimė“.

Lietuvių grupės dalyvė Skirmantė teigė, kad dalyvauti mokymuose ją paragino draugai,  bet sudomino pati idėja. Jos nuomone tolerancija ekstremaliame sporte yra iš ties svarbi, nes toks sportas reikalauja daugiau pastangų. „Aš turėjau galimybę išbandyti įvairias ekstremalaus sporto priemones ir man buvo labai smagu“ – teigė Skirmantė.

„Dalyvauti mokymuose sutikau nes norėjau išsibandyti naujas sporto šakas ir labai laukiu išvykos į Lenkiją“ – kalbėjo Marius. Jo nuomone tolerancija visose sporto šakose, kaip ir bet kur kitus yra svarbi ir gerai, kad jaunimas apie tai kalba.

Projekto dalyviai taip pat susipažino su šakočio atsiradimo istorija, pamatė kaip kepamas, atviroje židinio liepsnoje, šakotis bei žinoma paragavo savo pačių iškepto.

Projektas tik įpusėjo.  Kupini įspūdžių, patirčių ir naujų draugų projekto dalyviai išsiskirstė, tačiau greitai vėl susitiks, nes antra dalis mokymų vyks Elk, Lenkijoje,  liepos 27-29 d.

Projektas finansuojamas pagal Valstybės biudžeto lėšų naudojimo sutartį 2018 m. birželio 15 d. Nr. LMF1-4.

JUC informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą