Alytui „Prisijungusi Lietuva“ nemokami skaitmeninių įgūdžių mokymai

 

Nepaisant puikiai išvystytos ryšių infrastruktūros Lietuvoje, kai internetu gali naudotis beveik 99 proc. Lietuvos gyventojų, tyrimai rodo, kad interneto vartotojų skaičius atsilieka. Užimtumo tarnybos atlikta analizė atskleidė, kad daugiau kaip 60 proc. darbo ieškančių Alytaus miesto gyventojų stokoja kompiuterinio raštingumo.
Šiemet birželį Užimtumo tarnybos atlikta darbo rinkos tendencijų stebėsenos analizė atskleidė, kad beveik du trečdaliai, arba 61 proc. darbo ieškančių žmonių Lietuvoje stokoja skaitmeninių įgūdžių. Situacija geresnė didmiesčiuose, konkrečiai Klaipėdos mieste, kur tokių įgūdžių trūksta santykinai mažai daliai – tik 26,6 proc. darbo ieškančių asmenų. Atokesniuose regionuose situacija prasta, daugiausiai nerimo kelia Telšiai – čia su informacinėmis technologijomis reikėtų supažindinti net 94 proc., arba iš esmės kiekvieną vietinį darbo ieškantį žmogų.
Deja, tenka pripažinti, kad mažiau aktyvūs interneto vartotojai - gyvena regionuose, yra vyresnio amžiaus, gauna mažesnes pajamas, yra neįgalūs ar ieškantys darbo. Natūralu, kad šiandien tokie žmonės, kurie, dėl vienokių ar kitokių priežasčių, nesinaudoja skaitmeninėmis technologijomis izoliuoja save nuo daugelio galimybių.
Ilgametis Lietuvos viešųjų bibliotekų draugas asociacijos „Langas į ateitį” kartu su partneriais kviečia įsilieti į nacionalinį projektą „Prisijungusi Lietuva“. Jis skirtas visiems Lietuvos gyventojams, norintiems išmokti ir pagilinti savo skaitmenines žinias. Išmokti efektyviai, saugiai, atsakingai bei kritiškai naudotis informacinėmis technologijomis bei internetu ir e. parašo teikiamomis galimybėmis.
Jau nuo 2019 m. kovo visose Lietuvos viešosiose bibliotekose vyksta nemokami skaitmeninio raštingumo mokymai skirti pradedantiems ir pažengusiems Lietuvos gyventojams, e. skautų iniciatyvos, skirtos jaunimui norinčiam savo technologinio raštingumo įgūdžiais dalintis su vyresniais žmonėmis.
Jums nedrąsu klausti, kaip naudotis išmaniuoju telefonu, planšete ar kompiuteriu? Svajojate daugiau bendrauti su artimaisiais ar surasti vaikystės draugų ar naujų bendraminčių? Norėtumėte išmokti internetu užsiregistruoti pas gydytoją, susimokėti mokesčius ar kasdien skaityti naujienų portalus? O gal jau naudojatės kompiuteriu ir norite pagilinti savo žinias? Išmokti redaguoti nuotraukas, jas siųsti draugams, saugiai dalytis informacija ar susikurti savo tinklapį?
Kviečiame susitikti rugsėjo 13 d. (penktadienį), 16 val. Kaimynadienyje, Likiškėlių progimnazijos stadijone (Likiškėlių g. 12, Alytaus m.) ir sužinoti apie projekto „Prisijungusi Lietuva“ iniciatyvas bei galimybes. Arba atvykti į artimiausią viešą biblioteką ir ieškoti projekto „Prisijungusi Lietuva“.

Daugiau apie projekto nemokamas veiklas visiems Lietuvos gyventojams sužinokite prisijungusi.lt

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą